Harry Potter

I dag leste jeg siste boka i serien om Harry Potter. Denne serien består av 7 bøker, og disse er:

Harry Potter and the Philosopher's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter and the Deathly Hallows

Jeg begynte å lese den første boka i jula, og etter det har det igrunn gått slag i slag. Jeg ble fort hekta kan man si. Bøkene er utrolig gode. De to første er litt mer barnevennlige. De ble vel egentlig skrevet som barnebøker også. I den tredje boka begynner innholdet å bli litt mer for større barn vil jeg tørre påstå. Med denne boka synes jeg Harry Potter bikker over til ungdomsbøker. Det blir mye skumlere når dementorene kommer inn i bildet. Med fjerde boka blir det også mye mer fokus på forelskelse. J.K.Rowling skjønte at folk ikke fikk nok av de herlige skapningene i bøkene, og hun ville nok også nå ut til flere lesere, derfor ble innholdet tilpasset større barn mener jeg.

Lillesøsteren min liker også veldig godt Harry Potter. Hun la nok merke til at jeg gikk rundt med en av bøkene til tider, og siden hun går i første klasse, og har lært å lese litt, har hun lest tittelen på bøkene jeg har gått rundt med. Nyskjerrig som hun er, spurte hun meg litt om hva bøkene handlet om. Jeg har jo fortalt henne så godt jeg kunne med litt sensurering inn i bildet. Siden hun av og til overnatter hos meg, har hun selvfølgelig også lagt merke til at jeg har filmene om Harry Potter stående, så hun spurte så pent om hun ikke kunne få se de.

Jeg synes jo at filmene egentlig er litt for skumle for en 6-åring, men jeg lot henne likevel få se den første filmen, og den falt inderlig i smak. Virker ikke som hun synes den var spesielt skummel i det hele tatt. Hun bare lo, og koste seg. Trehodet hund liksom, hva er det å være redd for? Hun er tøff synes jeg. Hun fikk også se den andre filmen sist hun var her, og også den falt i smak. Søte Dobby er vel ikke noe å være redd for. Av og til lurer jeg på om hun får med seg alt som skjer i filmen. Det skal jo egentlig være skummelt. Vel, selv om hun ikke ble så redd av de to første filmene, tror jeg ikke at jeg vil vise henne fler med det første. Det er jo i tredje filmen det virkelig begynner å bli skummelt. Tror ikke jeg skal utsette en 6-åring for dementorenes "vrede". Dessuten vil jeg ikke ødelegge spenninga for henne dersom hun skulle ønske å lese bøkene om ett år eller to ;-D

Et bilde av de to søstrene som liker Harry Potter:Jeg synes helt klart at den siste boka var den beste. Den inneholdt mange triste scener, og også mange overraskelser. Gleder meg noe sinnsykt til første del av siste filmen kommer. Bare 7 måneder igjen.


Og mens jeg venter på at det blir November, så får jeg kose meg med denne:Det er alt for lenge til November =/


---Anne-Marte---

4 kommentarer

Ingvild

30.apr.2010 kl.23:37

FLINKE JENTA!!! MINE BØKE E LEST, MEN IKKJE SISTE BOKJA ENDA!! JAJA... får begynne før filmen kjeme da;)

Anne-Marte

01.mai.2010 kl.11:42

Ingvild: Det er bare å sette igang. Siste boka var den beste av alle :D

synne:)

11.mai.2010 kl.20:35

hei:) ja harrypotter bøkene er helt fantastiske jeg lesete den første da jeg var sånn ca 10 og har lesten 41 ganger eller noe 2er han jeg lest dobbelt så mange ganger, 3, dobbelte av det dobbelte, osv. men det er herlt klart at 7 eren er den beste av de 7 bøkene.

gleder meg veldig til flimen kommer ut men det er jo alt for lenge til da! fin bolgg du har! jeg skal prøve å lese den litt oftere

Anne-Marte

11.mai.2010 kl.21:52

synne: Det er utrolig spennende bøker ja. Lurer på å lese Legenden om Narnia av C.S. Lewis også, men må se det an litt. Kanskje til sommeren =)

Skriv en ny kommentar

Anne-Marte

Anne-Marte

22, Ålesund

Jeg er en blid jente fra Ålesund. Blogger om diverse som faller meg inn. Kontakt meg på: anne_marte_da@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits